Pensiunea Valea Cernei
Strada Principală 93A, Teliucu Superior +40 745 624 241

Oferte de sezon


  

TURISM, CULTURĂ şi AVENTURĂ în NATURĂ!

 

 

Vino la Hunedoara, în aventura vacanței tale!

Împreună cu o echipă de profesioniști (ghizi în turism, sportivi, alpinişti, nutriţionişti, creatori populari şi jurnalişti) organizăm

  1. excursii ghidate

  2. tabere de neuitat pentru copii.

Activităţile noastre susţin dezvoltarea sănătoasă, fizică şi psihică a copiilor. Excursii ghidate la zeci de atracţii turistice de prim rang din ţară, mişcare şi jocuri de echipă organizate alături de sportivi, excursii montane, dar şi ateliere de nutriţie, ecologie, arte populare, ateliere de creaţie şi jurnalism (olărit, ţesut, cioplit, cusături tradiţionale româneşti) vă aşteaptă, pentru ca micuţii dumneavoastră să plece de la noi cu amintirea unei vacanţe de neuitat.

 

Vă aşteptăm la poalele Munţilor Poiana Ruscă, unde sunteţi oaspeţii unei zone încântătoare şi vizitatorii judeţului cu cele mai numeroase situri arheologice de prim rang din ţară. Pensiunea noastră este situată la numai 500 de metri în aval de lacul de acumulare Cinciş, în apropierea zonei de agrement cu acelaşi nume şi la o distanţă de 6 kilometri de municipiul Hunedoara şi cel mai mare castel medieval din sud-estul Europei, Castelul Corvinilor.

 

Locuri de cazare: 20

Dotări:

  • 20 de locuri în 8 camere (2 apartamente cu baie cu camere 2+3 locuri în cabană, 2 camere duble deservite de o baie și două camere triple cu baie proprie).

  • 1 salon-sufragerie pentru servit masa complet utilat, cu toaletă de serviciu

  • părculeț cu băncuțe, șezlonguri și leagăne

  • posibilități de picnic în livadă sau în curte

  • spaţiu parcare în curte: 7 locuri

  • acces internet wireless/ toată proprietatea

  • cablu TV - peste 35 de programe

  • încalzire cu lemne şi sobe de teracotă

  • pădure la 100 de metri

  • Râul Cerna la 100 de metri

  • Lacul Cinciş, la 500 de metri in amonte

  • zona de pescuit

  • zona de vânătoare

  • magazin ABC la 1,5 kilometri

  • poştă la 1,5 kilometri

  • staţie alimentare combustibil la 6 kilometri

 

 

Notă: până la încheierea unui contract între beneficiar şi unitatea noastră turistică preţurile ar putea să sufere modificări, în funcţie de inflaţie şi modificările de preţ ale partenerilor noştri.

 

Exemplu de traseu pentru o excursie de o zi:

 

Zona de sud a județului Hunedoara: Ţara Haţegului şi Valea Jiului:

1. Prislop: Mănăstirea Prislop – mănăstirea domniţei Zamfira şi mormântul părintelui Arsenie Boca;

2. Haţeg: Rezervaţia de zimbri Haţeg – Slivuţ;

3. Haţeg: Sediul Geoparcului Dinozaurilor cu machetele în mărime naturală ale dinozaurilor pitici Balaurul Bondoc şi Zalmoxes Robustus;

4. General Berthelot: Centrul de Ştiinţe şi Arte cu şopârla maghiaro-dacă, cel mai mare dinozaur pitic (7 metri) „Magyarosaurus dacus” şi un cuib cu ouă de dinozauri;

5. Densuş – cea mai veche biserică din piatră din România, cu slujire neîntreruptă în ultimii 2.000 de ani, fost templu al zeului Marte, construit pe un altar dacic, poteci vulcanice şi Casa Vulcanilor, construită din lut de voluntari;

6. Sarmizegetusa: Ulpia Traiana Sarmizegetusa Augusta, capitala Daciei Felix, Dacia roditoare şi fertilă, după cucerirea romană, cu situl istoric (pe stânga) şi muzeul (pe dreapta). Dincolo de Zeicani sunt Porţile de Fier ale Transilvaniei şi Tapae, locul unde s-au dat bătăliile decisive între daci şi romani.

7. Sălașu de Sus – cetatea nobiliară şi VIRŞLI, produs tradiţional.

8. Mălăieşti – Cetatea de la Mălăieşti – turn de pază şi control cu un mic muzeu unde intrarea este gratuită.

9. Castelul din Carpați al lui Jules Verne: Sat Suseni – Comuna Râu de Mori

10. Mănăstirea Colț - ctitorită de familia nobiliară Cândea (Kendeffy)

11. Peștera Bolii – „caria de Jurassic” din valea Jiului - Peştera Bolii este printre puţinele din ţară care poate fi parcursă, graţie apelor curgătoare care o străbat, de la un capăt la altul. Mai mult, inutul şi peştera au fost locuite de oamenii timpurilor preistorice”.

12. Turnul de vamă de la Crivadia – ocolit, se spune, de însuşi Tudor Vladimirescu, care a făcut evaziune fiscală pentru a-şi îmbrăca şi a-şi înarma pandurii.

 

Exemplu excursie 2:

 

Traseu turistic Ținutul Pădurenilor-Hunedoara-Deva:

 

Obiective menționate în ordinea rutei:

1. Ghelari – cea mai mare catedrală din mediul rural, din România. Construită din domanţiile minerilor, după ce Fecioara Maria i-a cerut în vis preotului paroh Nerva să ridice aici o bisericuţă. Panoramă splendidă către masivele muntoase hunedorene.

2. Furnalul de la Govăjdia – cel mai vechi furnal încă în picioare din Europa. A turnat oţel pentru construcţia turnului Eiffel.

3. Lacul Cinciş – construit pentru a alimenta cu apă Combinatul Siderurgic de la Hunedoara, pe amplasamentul a cinci foste sate, vă oferă o splendidă panoramă către Ţinutul Pădurenilor. Poveştile localnicilor spun că părintele Arsenie Boca ar fi prevăzut construirea barajului, cu ani înainte de ridicarea acestuia.

3. Castelul Corvinilor – cel mai mare castel medieval din sud-estul Europei. În temniţele castelului ar fi fost întemniţat, vreme de trei zile, însuşi Vlad Ţepeş.

4. Cetatea Devei – urcuş cu telecabina, panoramă splendidă asupra oraşului şi Văii Mureşului, până la Simeria şi Hunedoara, oraşe care se văd de pe cetate.

5. Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (la poalele cetăţii Devei) – expoziţii temporare, iar în spatele clădirii un lapidariu („lapis” = piatră) cu expoziţie permanentă.

6. Arboretumul de la Simeria – cel mai mare din ţară (peste 2.000 de taxoni – tipuri/ unităţi vegetale diferite), rezervaţie dendrologică şi peisageră, unicat în patrimoniul naţional, arie protejată, monument în arta parcurilor. Cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România.

 

Pensiunea Valea Cernei este clasificată de Autoritatea Naţională pentru Turism, prin Ministerul Turismului, la categoria 2 margarete.

 

Copyright: Pensiunea Valea Cernei Hunedoara| 0745.624.241

 

P.S. Pensiunea este situată chiar sub digul lacului Cinciş (500 de metri). De aici se pot porni într-o mulţime de drumeţii, iar autorităţile locale propun 7 trasee turistice, dintre care câteva se pretează şi la drumeţii cu rucsăcelul în spate.

 

Vă așteptăm cu drag! :) <3

 

Site-ul nostru folosește cookies pentru a putea oferi o experiență minunată. Detalii